torsdag 5. januar 2012

Linotrykk

Vi har jobbet med linotrykk den siste tiden. Her kommer prosessen og resultatet: 

Den første vi måtte gjøre, var selvfølgelig å finne et bilde vi ville bruke. Oppgaven var at vi skulle bruke et bilde av en person i en interessant positur. Jeg valgte dette bilde: Deretter måtte vi gjøre som på silketrykket: gjøre det svart hvitt.


Så måtte vi bruke stamp- verktøyet i Photoshop, og deretter speilvende bilde slik at det ble riktig vei til slutt.
Det neste etter at vi hadde printet ut bilde, var å ta det over på en lino plate. For å få til dette måtte vi legge blåpapir over på på linoplaten og tegne bilde. etter vi var ferdig å tegne skulle vi skrape ut alt det som var hvitt i bilde. Det blir lettere å skjære i linoplaten hvis man varmer den, og det er også lettere å skjære riktig hvis man har bildet foran seg. Denne prosessen har jeg dessverre ikke hatt anledning til å ta bilde av. 

Neste steg er å trykke bilde. det gjør vi ved å ta litt svart maling på en glassplate, og rulle fargen til den blir jevn. deretter rulle farge over linoplaten. da blir det kun farge på de områdene som ikke er ut skjært. Dette er vist på bildene under.Siste steg i linotrykk prosessen er å legge linoplaten i en trykkepresse for å få motivet over på ark. Dette er vist på bilde under.


Her er det ferdige resultatet. Jeg var litt redd for at det ikke skulle bli bra, da det var veldig mange små og detaljerte områder å skjære ut. Men er fornøyd med resultatet.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar